back icon
Back

Karbon Nötr Güvenli Sürüş

Allegory kullanmak karbon emisyonlarını azaltmanıza nasıl yardımcı olabilir?

Published on : 
June 22, 2021
Updated on : 
February 28, 2022

Allegory, her türlü mobiliteye sahip (araba, motosiklet, e-scooter) kullanıcıların güvenli bir şekilde seyahat etmelerine yardımcı olan bir teknoloji şirketidir. Çok yakında, güvenli sürüş karşılığında kullanıcılarımızın en iyi ve en uygun fiyatlı sigorta ürünlerine ulaşmalarına da olanak sağlayacağız.

Misyonumuz topluluklarımızı yaşamak için daha güvenli bir yer haline getirmek olsa da, bunu sadece bir akıllı telefon uygulamasına sahip olarak başaramayız. Daha fazlasını yapabileceğimize ve yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle, dünyanın dört bir yanına ağaç dikerek karbon emisyonlarını azaltmaya yardımcı olmak için kar amacı gütmeyen kuruluşlarla birlikte çalışıyoruz. Müşteri kitlemizin önemli kısmı her gün araç kullandığı için bunu bir zorunluluk olarak görüyoruz. Ve üzerimize düşeni yapacağımıza söz veriyoruz.

Bu konuyla ilgili çok sayıda araştırmaya göre, bir litre benzin yakmak yaklaşık 5,07 pound (2,3 kg) karbondioksit (CO2) üretir. Aynı zamanda, olgun bir ağaç, yılda 48 pound (21,7 kg) oranında karbondioksit emer. Bu nedenle, ortalama bir aracın her yıl 2.000 litre benzin yaktığını varsayarsak, 100 km'de 9 litre benzin tüketen bir araba, yılda kabaca 22.200 km'lik bir mesafeye denk gelmektedir. Bu yanma miktarı 4.600 kg CO2 emisyonuna neden olacaktır. Başka bir deyişle, ortalama bir sürücü, her 4,83 km'de 1 kilogram karbondioksit salınımına neden olmaktadır.

Şirketimiz, Allegory Uygulaması aracılığıyla satın alınan abonelikler ve diğer hizmetler aracılığıyla para kazanmaktadır. Bir araba sürücüsüyseniz, hizmetlerimiz aracılığıyla kazandığımız paradan Allegory ile ilk 100 km'lik karbon dengeleme maliyetinizi karşılamayı taahhüt ediyoruz. Bunu başarmak için kullanıcı başına yılda yaklaşık 21,7 kg CO2 emen bir ağaç bağışlıyoruz.

Ama bunun yeterli olduğunu düşünmüyoruz.

Düzenli olarak, birlikte başka neler yapabileceğimizi tartışmak için diğer sigorta şirketleriyle görüşüyoruz. Değişim asla kolay değildir, ancak hep birlikte çalışırsak daha kolay olabilir. Bu nedenle, başkalarını da aşağıdaki öğeleri elde etmemize yardımcı olmaya teşvik ediyoruz.

Kağıt Kullanımını Azaltma

Birçok sigorta belgesini dijitalleştirebiliriz. Bununla birlikte, kağıt başvuruları göndermek veya almak veya dahili iletişimde kağıt kullanmak hala yaygındır. Öte yandan, bazı yasal düzenlemeler hala sektör paydaşlarını fiziksel formları kullanmaya zorlamaktadır. Bunu değiştirebiliriz. En azından Allegory uygulaması içerisinde poliçenizi dijital ortama yükleyerek bunu başarmamıza katkıda bulunabilirsiniz.

"Yeşil" davranışların teşvik edilmesi

İndirimler genellikle yeni müşteriler edinmenin en etkili yoludur. Ancak, müşterilerimizi çevre dostu seçenekleri seçmeye teşvik etmenin etkili bir yolu olarak da kullanabiliriz. Örneğin, elektrikli araçlar (EV) için indirimler ve ödüllendirici davranışlar (ör. daha iyi sürüş, yakıt tüketimini ve dolayısıyla emisyonları %15'e kadar azaltabilir) olumlu değişim sağlayabilecek iki şeydir.

Hasar Yönetimi ve Risk Kabul Süreci

Etkili hasar yönetimi esastır, ancak sağlıklı bir çevreden daha önemli değildir. Örneğin, hasar servisilerinde ve atölyelerde ağır kirleticilerin kullanımını inceleyebilir ve tarafları daha iyi çözümler benimsemeye teşvik edebiliriz. Ayrıca, bu tarz ağır kirletici ürünleri kullananlar için sigorta kapsamı sağlamayı reddederek, herhangi bir kirletici projenin sigortalanmasını reddedebiliriz.

Bu dünya bizim. Ve şimdi güzel dünyamıza olan minnettarlığımızı gösterme zamanı.

Articles that may interest you

Allegory Driving Score

August 25, 2021
A fair and unbiased driving score, built by you!
Read More

What is usage based insurance?

June 14, 2021
In this blog post, we define the many terms that get labelled UBI (Usage-Based Insurance).
Read More

Am I a Safe Driver, Good Driver, or Not?

June 22, 2021
A discussion on how technology measures driving behaviour, and how people respond to feedback.
Read More

6 Driving Factors Insurance Companies Use for Insurance Telematics Discount

June 18, 2021
We look at the six most important driving factors that determine how much you can save on your car insurance using an insurance telematics program.
Read More
Download App

Get the Allegory App to start your journey today.

Apple App Store icon with a direct link to the Allegory mobile application.Google Play Store icon with a direct link to the Allegory mobile application.
or